Az ve4e kolko puti pitah kak stava transfera
Moneybookers- bankova smetka i nikoi ni6to ne otgovori,kak edin puk ne iztegli pari za tova vreme da napi6e kakvo trqbva da se napravi,vseki obqsnqva kolko lesno e vkaral pari tam,puk kak nikoi ne napisa kolko lesno ei izkaral.
Не си питал много упорито, аз за първи път виждам такъв въпрос във форума. Ето как става:
1. Логваш се в акаунта си в
Moneybookers2. Account -> Profile -> List of bank accounts -> Manage -> Add
Написваш данните на банката си в следния ред: Държава, Град, Име на банката, Банков код
3. Next -> продължаваш нататък -> написваш си номера на банковата сметка (сметка в лева)
4. Като направиш това отиваш на Account -> Withdraw -> написваш сумата, която искаш да теглиш и даваш Next -> накрая натискаш Withdraw
Това е, чакаш ги парите до 2-3 дена по сметката.
Виждам, че topshoker няма отговор на въпроса за тегленето от
Moneybookers, затова ще споделя моя скромен опит. Теглих пари за пръв път в края на февруари, ето как мина процедурата.
Логнах се в
Moneybookers, в менюто за Профил въведох данните за банковата си сметка (в Хебросбанк) - име на банка, номер на клон, номер на сметката. При това положение сметката е със статус "не проверена". След това избрах опцията за Withdraw, попълних сумата и се появи екран за избор на начин за проверка на самоличността. Като гледам повечето избират проверка на личните данни с документ за самоличност, платена сметка и т.н. Аз избрах другия начин - проверка на банкова сметка, въпреки че на сайта пише, че този начин не важи за България. Избрах коя банкова сметка да проверя (тя при мен е само една). След това се появи текст, че като за първи превод с проверка на сметката мога да изтегля максимум 15 евро. Започнах процедурата от начало, като само въведох друга сума - 14 евро. Системата прие заявката, излезе текст, че с превода ще пратят някакъв номер, който после трябва да въведа в един екран в
Moneybookers. Пита ме дали вече съм го получил - естествено не бях. Дотук добре.
Пратих и писмо до
Moneybookers да ги питам има ли проблеми, че този начин за проверка не важи за България. Отговорът бе да си чакам номера при превода.
След 2 дни отидох в най-добрата банка (Хебросбанк), питах на гишето "Какво пише в полето за Основание на превода?" и ми казаха два номера - единият е номера на заявката в
Moneybookers, другият (VerCode) е търсеният от мен номер за проверка.
След това пак се логнах в
Moneybookers. Въведох нова заявка за теглене и избрах пак същия метод за проверка - по едно време системата ме пита дали съм получил номер за проверка - въведох номера в съответното поле. Сметката получи статус "проверена" и без проблеми пуснах следващата заявка за теглене.
Sorry, че пиша без подробни обяснения по менюта и екрани, но нещо
Moneybookers ми се зарежда много бавно точно сега.
Ако има нещо друго за изясняване - питайте.
И една молба към модераторите - преместете това съобшение в темата "
Moneybookers ръководство за употреба" - не исках да го пускам като нова тема