Форум Prognozi.com & Igrach.com
март 20, 2010, 12:08:36 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Начало   Помощ Търси Вход Регистрация Prognozi.com Igrach.com LIVE CHAT  
Страници: [1] 2 3 4 5   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Безрискова печалба  (Прочетена 22404 пъти)
0 Членове и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
Rick77
Newbie

Неактивен Неактивен

Публикации: 12

« -: октомври 24, 2004, 19:41:39 »

Някои неуспехи в последно време ме върнаха към мисълта за безрискова печалба.

Принципът е ясен. Залага се на един мач, като разпределението на залозите за трите знака е такова, че финансовият ни резултат не зависи от изхода на мача. Ако и за трите възможни изхода заложим при един и същ букмейкър, ще си върнем окло 90% от парите, т. е. такава операция няма смисъл. Идеята е да разпределим залозите между различни букмейкъри.

Приложението на системата е свързано с трудности. Първо, необходимо е да се открият срещи, при които коефициентите на отделните букмейкъри драстично се различават. Разбира се, задължително условие е, и двата(и трите) букмейкъра да предлагат тези мачове за игра на single.

Второто неудобство е, че трябва да поддържаме сметки в няколко букмейкърски къщи и от време на време да преливаме суми от едната в другата, защото сметките ни може да не се пълнят пропорционално, а една да набъбне, докато друга да се изпразни. Това е свързано с някакви транзакционни разходи, а и със забавяне във времето.

Третата трудност идва от необходимостта, непрекъснато да се обработва огромно количество информация. Аз си направих една Excel-ска таблица, но дори само въвеждането на данните е изключително трудоемко.

Предлагам за коментар следните въпроси(понеже все още нямам достатъчно наблюдения и опит, за да си отговоря):

Колко често могат да се открият такива мачове, чрез които можем да реализираме безрискова печалба? Къде да ги търсим - може би в по-малко популярните лиги? Какъв би могъл да бъде размерът на тази печлба - 1, 2% спрямо размера на залога или повече? С една дума, струва ли си, човек да се занимава с тази система?
Активен
mitko123
Sr. Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 476

« Отговор #1 -: октомври 24, 2004, 20:34:55 »

Няма смисъл да обработваш тези "огромни тиражи" от мачове. Има няколко страници в нета които предлагат това нещо.
Но за да си осъществиш идеята трябва почти задължително да имаш кредитсна карта, защото не всички букмекйри предлагат Мънибукерс. Другото което е не е много препоръчително да вкарваш пари в толкова много букита, защото може да изревеш ако "случайно" някой те прекара. Иначе отдавна това съм си го мислил. Сметката е проста имаш 0,5% за изкрване от картата към букмейкъра + 2Евро за обратното движение. Това означава че трябва да си играе със няклко стотин Евро за да има сметка от цялата работа. Прави ми впечатление че 2 или 3 пъти седмично има SureBets на повече от 20% печалба и в букмейкъри които не са Exchange.
Активен

"Няма млади и стари, има можещи и неможещи"
dimitar752002
Sr. Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 665

Za BULGARIA.....I za vsichki nas!!!

« Отговор #2 -: октомври 24, 2004, 20:51:21 »

www.betbrain.com
Добър site за Compare Odds
Активен

WINNER,WINNER CHIKEN DINNER
mitko123
Sr. Member
Неактивен Неактивен

« Отговор #3 -: октомври 24, 2004, 21:13:26 »

Цитат на: dimitar752002
www.betbrain.com
Добър site за Compare Odds

http://www.tip-ex.com - два пъти по-добър Laughing
Активен

azsumgot
Sr. Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 761

« Отговор #4 -: октомври 25, 2004, 10:26:25 »

Rick77
Сериозните БМ рядко правят подобни грешки, и много често за да си усигуриш Sure Bets е необходимо да залагаш при съмнителни БМ.
За да изкараш сносна печалба, трябва да залагаш със хиляди, а както знаеш малко са къщите които нямат таван на залога.
 Не е оправдан превод на такива суми в съмнителни БМ при положение, че говорим за 2 до 5% печалба.
Активен

За всяко събитие си има причина, въпроса е може ли да я открием ?
Pan40
Full Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 1,057

"Gambling gods are a fickle bunch"

« Отговор #5 -: декември 24, 2004, 15:34:11 »

Темата е старичка, но се надявам още да е интересна.
Аз се занимавам с арбитраж (Sure bets) от около 3 години, като в последните 2 съм "професионалист" – в смисъл че изкарвам достатъчно пари за да си плащам наема, сметките и ваканциите, живеейки в един от по-скъпите градове в света.

Истина е че без кредитна карта със солиден лимит това занимание не може да ви стане основен източник на доходи. Процента на печалба действително се движи между 1.5 и 5% - аз лично съм много подозрителен към арбове от порядъка на 10%, да не говорим за 20%. Такива ситуации почти винаги предполагат техническа грешка при изписването на цените. Ако заложите на такава цена, букмейкъра в 99% от случаите ще отмени залога и ще ви върне парите. Така всъщност ще сте рискували парите си на другите 2 изхода.

Не е вярно обаче, че арбитражът изисква да се занимавате със съмнителни букмейкъри. За тези години съм се научил да разпознавам тези които биха създали проблеми и мога да се похваля че тези уроци не са ми излезли скъпи, т.е. нямам случай някой да е избягал с парите. А става думи за баланси и тегления които не са малки, не само по българските стандарти.
Та мисълта ми беше че стабилните букита също влизат в арбове достатъчно често... Давам за пример ситуация от вчера: много играчи от КюПиаР хванали някакъв вирус, коефицентът за победа на Плимът започна да пада панически на повечето места, обаче Ладброукс, Коралс и УилХил – трите най-големи британски БМ реагираха последни и се оказаха въвлечени в арбитраж. После се оказа че вируса не бил толкова сериозен: дето се вика и БМ доволни (че са си увеличили оборота при минимално увеличение на риска), и ний доволни (че си осигурихме печалба както и да завърши мача).

Освен това не бива да се забравя че колкото и да е компютризирано определянето на коефицентите, зад него все пак стоят живи хора и за да се получи арбитраж не е задължително те да сгрешат – достатъчно е просто мненията им да са различни. Такива различия обикновено зависят от това от кой бряг на Атлантика се преценява съответната вероятност. Най-добрите арбове се получават мейду американски и британски БМ

Така че пари могат да се печелят – не се става богат бързо, но и с обикновени залагания трудно се забогатява. Вярно е че се иска голяма банка, но има трикове с които човек и без да си продаде къщата може да си докарва сигурни печалби и така да си финансира рисковите залагания ако са му мерак. Може да се започне с 500 и дори с 300лв. Колкото повече, толкова по-добре разбира се, но и с тези може да се постигне нещо.
Активен

Pepper
Jr. Member
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 118

« Отговор #6 -: декември 26, 2004, 00:15:37 »

Хай, Панчо,
би ли описал подготовката за един твой залог, фактори, такси, кредитни карти, букмейкъри с които работиш, всичко.
Разполагам с банка от 500лв. Ако си убедителен мога да я направя 5000-10 000лв.
Активен
nasko100
Administrator
Неактивен Неактивен

Публикации: 6,402

« Отговор #7 -: декември 26, 2004, 10:52:28 »

Цитат на: Pepper
Хай, Панчо,
би ли описал подготовката за един твой залог, фактори, такси, кредитни карти, букмейкъри с които работиш, всичко.
Разполагам с банка от 500лв. Ако си убедителен мога да я направя 5000-10 000лв.

За резултатите, които описва Панчо, банката ще трябва да е поне $50,000
Активен
Pepper
Jr. Member
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 118

« Отговор #8 -: декември 26, 2004, 11:33:31 »

Мисля, че е редно първо Панчо да каже колко сигурни залога е възможно да се направят в рамките на един месец.
Активен
Pan40
Full Member
**
Неактивен Неактивен

« Отговор #9 -: декември 26, 2004, 13:42:44 »

Наско близо си до истината за банката, в момента надхвърля $50К, но когато започвах беше от порядъка на $20-25К. Като си гледам архивите сега, печалбите в първите месеци на “професионализЪма” са към 20% от банката на месец, което много и не може да се поддържа в дългосрочен план. Самите акаунти се изхабяват – БМ почват да слагат лимити, на все по-малко места можеш да вземеш бонуси и т.н. Но пък ако банката ти е по малка този ефект вероятно ще настъпи по-бавно. В дългосрочен план 10% на месец е реалистична цел.

Pepper, броят на залозите зависи от страшно много фактори. Ако си търсиш сам арбовете мисля че максимума е около 100 на месец. Има факири които твърдят че разчитат само на собствено търсене, но моят опит показва че  трябва да се ползва платен абонамент. Проблемът при тези услуги е че ги ползват доста хора и бързината с която реагираш на съобщението е решаваща. Другият фактор е че ти трябват определени умения/опит за да определиш на кои съобщения да реагираш и кои да отминеш. Има много подводни камъни – неща които изглеждат като арбове, а всъщност съдържат риск. Тенис мачовете са добре известен пример – различните БМ имат различни правила в случай че мачът завърши с отказване на единия играч и може яко да се опариш, случвало ми се е. Също така трябва да можеш да преценяваш кога коефицент който изглежда изгоден е техническа грешка, защото тогава БМ ще отмени залога.
Изобщо ако човек реши да се захване с това му трябват 2-3 месеца “сухи тренировки” с малки залози, усвояване на тънкостите, откриване на акаунти, пробни депозити и тегления. Дори и после да се откажеш, придобиваш умения които са ти много полезни при рисковото залагане.
Има много неща които мога да споделя, но трябва да внимавам да не си навредя на интереса – има доста яка конкуренция.. Предстои да пусна сайт на който да предлагам не само информация, но и limited service – напътствия, калкулатори и бърза информация за актуални арбове. Мисля че ще е полезно в началния период преди човек да реши дали да си даде парите на някой от доставчиците на платена информация. Със сигурност услугата ми ще е безплатна, но ще има условия за абонатите които да ми позволят да печеля от affiliates.
Ще дам още информация тук (неделя, работен ден, времето е малко днес;)) а и въпросите и мненията ви ще са от взаимна полза.
« Последна редакция: юни 17, 2006, 09:40:05 от Pan40 » Активен

Rick77
Newbie

Неактивен Неактивен

Публикации: 12

« Отговор #10 -: декември 29, 2004, 08:50:47 »

Прав ли съм, като смятам, че от Sure Bets може да се спечели най-вече от игра в сайтовете за Exchange Betting. При тях средната възвръщаемост от един мач е около 99% за разлика от обикновените букмейкъри, при които е около 90%. Това означава, че дори при съвсем малки разлики между коефициентите в отделните Exchange Betting сайтове 100-те процента ще бъдат надхвърлени.
Активен
Pan40
Full Member
**
Неактивен Неактивен

« Отговор #11 -: декември 31, 2004, 00:04:43 »

Рик77, предположението ти не е съвсем точно, но си прав че борсите са много важни при арбинга.
На един добре "развит" пазар (всеки от мачовете в Премиършип е пример за такъв) на борсата по естествен начин се формира "честна" цена, т.е. коефицентите отразяват реалното разпределение на очакванията за изхода на мача. Нека наречем такива коефиценти "ефикасни" (обратното на това което се нарича inefficiency в пазарната теория). Ако приемем че борсите по естествен начин формират ефикасни коефиценти, трудно можем да се надяваме на арб при който участват 2 борси. Просто при 101% пазар разликите между коефицентите на борсите са нищожни. А и в момента единствената борса която достатъчно често формира такива пазари при добра ликвидност е Betfair.
За да се получи арб ни трябва поне един “неефикасен” коефицент, тоест коефицент значително по-висок от усредненото очакване за изхода на събитието. Ако намерим такъв коефицент при някой букмейкър,  можем да реализираме сигурна печалба използвайки функцията "lay" на борсата.
Да се намери БМ коефицент който надвишава "lay" (с други думи: цена “предлага” която да е по-висока от цена “търси”) не е толкова трудно. Проблемът идва от комисионната чрез която борсите реализират печалбите си. В повечето случаи тя би изяла нашата печалба, но има ситуации в които разликата е достатъчно голяма за да осигури печалба. Това се проверява с елементарен калкулатор, който разбира се ще бъде предоставен за абонатите на сайта заедно с експресна информация за такива ситуации.
Активен

ShLiM
Sr. Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 500

Skype ShLiM-

« Отговор #12 -: януари 01, 2005, 16:03:15 »

Pan40 informirai ni za saita si kogato e gotov Very Happy
Активен

Seat 5: patatino showed [Qd 2d] and won ($609,730) with a pair of Twos.

My bankroll is the amount of money I would spend or lose before I got a job. It is calculated by adding my net worth to whatever I can borrow.
mitko123
Sr. Member
Неактивен Неактивен

« Отговор #13 -: януари 08, 2005, 11:09:21 »

Pan40 ако можеш остави e-mail или ICQ или пък ми пиши на моя че искам някой въпроси относно арбитлажите да ти задам, че някой неща не са ми много ясни. Благодаря Ти предварително! :wink:
Активен

pipo
Sr. Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 692

ops

« Отговор #14 -: януари 31, 2005, 22:25:10 »

Благодаря пак на gi44ev за 8% от Милан-Болоня Smile  Хареса ми тоя начин на игра, но възникнаха няколко въпроса...
Аз се разплащам с Мънибукърс и Виза Електрон и рядко платежни.Букмеикърите са Фонбет,Глобет,Бет365,BAW,Bet-at-home и още някои... За да практикувам surebets имам няколко хиляди Евро в МБ и Визата. Някои БМ, като Bet-at-home не приемат никави кредитни карти и МБ от България, искат само банково платежно нареждане, а то отнема седмица. Други като Фонбет и BAW имат много ниски лимити. Та въпросите ми са :
1. Как е най-удобно да се държат парите на разположение в Нета? Като се има предвид ,че с една кредитна карта може да се захрани един акаунт само.При един букмеикър.
2. В колко БМ трябва да имам сметки и кои са те? Спортингбет например при превод чрез МБ , искат подсещане по чата, а това отнема 10-15' , а те в доста случаи са решаващи. За BAW да не говорим, там минава ден докато захранят сметката. Ще се радвам ,ако споделиш Pan40 , кои са тези букита с които работиш. Мисля че трябва да са като Bet365,Globet,Fonbet , при които захранването на сметката ми става за секунди от мънибукърс.
3. Как решаваш проблема с лимитите? В Спортинг и Бет365 ти ги изписват , но в Глобет трябва да налучкваш Sad .
Активен

Страници: [1] 2 3 4 5   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: